Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Δηλαδή μέχρι πότε?

Και όμως, είναι γεγονός... στην εποχή της τεχνολογίας και εν έτι 2011 έχουμε ακόμα κασέτες!

Οι οποίες όμως, αν και προέρχονται από παλιά εποχή, ταράζουν τα νερά του σύγχρονου Ελληνικού "ποδοσφαίρου". Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς αποκάλυψε τις... περίεργες παρατηρήσεις που έκανε στον αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός. Λίγο καιρό μετά ο ποινικολόγος και πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε πως στην κατοχή του υπάρχει ηχογραφημένο υλικό που περιέχουν "την νέα παράγκα", όπως δήλωσε.

Χθες όλα αυτά βρέθηκαν στα φώτα της δημοσιότητας και από εκεί και πέρα ξεκίνησαν... οι κασετομαχίες, οι συνεντεύξεις Τύπων και ο χορός των ανακοινώσεων. Σύμφωνα με τις... πλέον περίφημες κασέτες, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, φέρεται να έκανε απόπειρα δωροδοκίας στον Ιταλό διαιτητή του Μακάμπι-Ολυμπιακός, Λούκα Μπάντι, και στον διαιτητή του αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός, Γιώργου Δαλούκα.Ωστόσο ο συνομιλητής του Αχιλλέα Μπέου παραμένει ακόμα άγνωστος, ενώ ο ίδιος υποστήριξε πως ήταν ο πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας!

Κάτι το οποίο ο κ.Πατέρας το αρνείται, όπως επίσης αρνείται και το γεγονός πως τις κασέτες τις άκουσε μαζί με τον Αλέξη Κούγια.

Στο περιεχόμενο του αποσπάσματος της συγκεκριμένης τηλεφωνικής επικοινωνίας, ακούστηκε αρκετές φορές το όνομα "Βαγγέλης" αλλά και αυτό του κ.Δαλούκα.

Ο Γιώργος Δαλούκας παρακάλεσε τα Μ.Μ.Ε. να μην εμπλέκουν πλέον το όνομα του στα νεότερα που αφορούν την συγκεκριμένη είδηση,μετά και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Επίσης έχει ζητήσει προστασία από την Αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας.

Από την μεριά του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μέσω εξώδικου που απέστειλε
απειλεί ότι σε περίπτωση δημοσίευσης, αναδημοσίευσης, αναπαραγωγής, αναμετάδοσης και φιλοξενίας προσβλητικών σχολίων από διαχειριστή, συντάκτη ή φιλοξενούμενο σχολιαστή, θα λάβει δικαστικά μέτρα! Δεν νομίζω πως βοηθάει σε κάτι η σιωπή την στιγμή που όλος ο κόσμος περιμένει-επιτέλους-την αλήθεια. Όσο σκληρή και αν είναι,η αλήθεια πάντα μετράει.

Το εξώδικο του κ.Μαρινάκη

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ευάγγελου Μ. Μαρινάκη
Προέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αθήνα, την 9 Μαρτίου 2011, ώρα 21:00 μ.μ.

Διά της παρούσης ηλεκτρονικής εξωδίκου δηλώσεως σας αναφέρουμε ότι το δικηγορικό γραφείο ΣΟΦΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ εκπροσωπεί δικαστικώς και εξωδίκως τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη, Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, και έχει αναλάβει την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων του και τη λήψη παντός αναγκαίου μέτρου κατά παντός υπευθύνου διαχειριστή ηλεκτρονικού ημερολογίου, ιστοσελίδας ή ιστολογίου και συντακτών αυτών, και σχετικώς Σας γνωστοποιούμε ότι η δημοσίευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, αναμετάδοση και φιλοξενία προσβλητικών χαρακτηρισμών και σχολίων σε βάρος του προσώπου του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, τελούμενη είτε από διαχειριστή και συντάκτη είτε από φιλοξενούμενο σχολιαστή θα συνεπάγεται τη λήψη των αναγκαίων δικαστικών μέτρων. Η μη συμμόρφωση στην, διά της παρούσης ηλεκτρονικής εξωδίκου δηλώσεως, πρόσκλησή μας, συνιστά απόπειρα εξαναγκασμού σε ανοχή της προσβολής, η οποία τιμωρείται κατά τις οικείες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, και για την οποία επιφυλασσόμεθα παντός εν γένει νομίμου δικαιώματος του εντολέως μας.

ΟΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

ΣΟΦΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Θεμιστοκλής Ι. Σοφός
Διδάκτωρ Νομικής - Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω

Το σχετικό εξώδικο όμως, που έχει σταλεί σε αρκετά sites και blogs, δεν υποστηρίζει την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα του ελεύθερου λόγου... όπως πολλά αθλητικά portals, έτσι και εγώ θα αναφερθώ στο άρθρο 19 των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος του καθενός να διατηρεί ανενόχλητος τις απόψεις του καθώς επίσης του δικαιώματος να αναζητά και να μεταδίδει πληροφορίες και ιδέες με οποιοδήποτε μέσο σε όλο τον κόσμο».

Πάντως, ότι και να πούμε δεν έχει νόημα. Δεν κερδίζουμε κάτι και ουσιαστικά χάνουμε την ώρα μας. Ας λάβουν δραστικά μέσα η πολιτεία και η ΕΠΟ ώστε η διαφθορά που πλήττει το ποδόσφαιρο μας να εξαφανιστεί μια και καλή. Τα πράγματα είναι απλά... εφόσον οι διαδικασίες εύρεσης των ενόχων είναι αντικειμενικές, οι ένοχοι θα τιμωρηθούν. Αλλιώς όχι. Ο χρόνος θα δείξει...

ΥΓ1: Ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε πως υπάρχει και 3η κασέτα, ενώ υποστηρίζει πως ο συνομιλητής του κ.Μπέου είναι... δημοσιογράφος!
ΥΓ2: Κ.Αδαμίδη... αυτό που ζητάτε από τον πρωθυπουργό είναι αδύνατον. Δεν πρόκειται να υπάρξει λύση Θάτσερ αλα... Αγγλία για την κάθαρση του ποδοσφαίρου μας. Όλα πρέπει να ξεκινήσουν μέσα από τις ομάδες.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ

Θέλουμε πραγματικά ένα καθαρό ποδόσφαιρο? Ας σταματήσει η πολιτεία την χορήγηση χρημάτων. Εξάλλου η συγκεκριμένη ενέργεια δεν αργεί... και κάτι άλλο? ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Σκεφτείτε μόνοι σας το γιατί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου