Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Της αρέσει να ζει ρισκάροντας

Μετά από αρκετές ημέρες χωρίς αναφορά στη Μπαρτσελόνα, επανέρχομαι να σχολιάσω έστω και καθυστερημένα την μεταγραφή του Λουίς Σουάρες στην ομάδα της Καταλονίας. Δικαιολογημένα έμεινε η κουβέντα περί συλλόγων στην άκρη, καθώς είχαμε το Μουντιάλ, το οποίο "απαίτησε" με τις παρατάσεις του την προσοχή μας και τον χρόνο μας!

Σχεδόν ένα μήνα πριν, όταν και έγραψα για την μεταγραφή του Βίγια εκτός Ευρώπης (δείτε εδώ), ανέφερα πως ένας παίκτης τέτοιου στυλ χρειάζεται στην Μπάρσα μας και ο καλύτερος στο είδος του αυτή τη στιγμή, είναι ο Λουίς Σουάρες.

Και να λοιπόν που είναι πλέον επίσημο. Ο Λουίς Σουάρες αποτελεί παίκτη της Μπαρτσελόνα. Για ακόμα μια φορά, το ακριβές ποσό της μεταγραφής του δεν έγινε ποτέ γνωστό, αν και η... πλειοψηφία του Τύπου, κάνει λόγω για ένα ποσό άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ. Επηρεαζόμενος από την ιστορία με την μεταγραφή του Νεϊμάρ, δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν μάθαινα πως τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την μεταγραφή του Ουρουγουανού ήταν αρκετά παραπάνω.

Το θέμα είναι πως όταν ξοδεύεις τόσα πολλά λεφτά για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της σεζόν που τελείωσε, πρέπει να εκμεταλλεύεσαι σωστά τον παίκτη. Άραγε ο Σουάρες θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης ή θα μένει στα άκρα παριστάνοντας τον εξτρέμ; Θα συνεργαστεί αρμονικά μαζί με Μέσι και Νεϊμάρ; 1ο ζήτημα για τον Λουίς Ενρίκε...

Το 2ο ζήτημα αποτελεί ένα μεγάλο ρίσκο. Δόθηκαν πολλά χρήματα για έναν ποδοσφαιριστή που τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων μηνών από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Ποιος μπορεί να δεσμευτεί πως με την επαναφορά του θα μπορέσει να καταφέρει ότι και με την Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν;

Η Συνέχεια στις Αλλαξομπαλιές, πατώντας ΕΔΩ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου