Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

«Ρόνι», η επιστροφή…

Soccer - La Liga - FC Barcelona's Ronaldinho… θα μπορούσε να είναι ένας τίτλος είδησης των επόμενων ημερών. Μια τρελή είδηση, η οποία είναι σχεδόν απίθανο να αποτελέσει πραγματικό νέο. Όμως σε μια άλλη πραγματικότητα όπου το ποδοσφαιρικό παζάρι θα ήταν ένα παιχνίδι σκάκι και οι φίλαθλοι θα μπορούσαν όλοι να παίξουν έχοντας την δυνατότητα να μετακινήσουν έτσι απλά κάποιον παίκτη σε κάποια άλλη ομάδα, δεν θα έπαιρνε κανείς με το χέρι του το πούλι του Ροναλντίνιο να το τοποθετήσει στο τετράγωνο της Μπαρτσελόνα;

Αγωνιζόμενος για 5 χρόνια με την «Μπλαουγκράνα» φανέλα με 207 συμμετοχές και 94 γκολ έγραψε την δικιά του χρυσή ιστορία (ακόμη και αν η τελευταία του σεζόν δεν ήταν αντιπροσωπευτική της παγκόσμιας κλάσης του). Τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και σε ατομικό οι τίτλοι και οι διακρίσεις του επιτρέπουν να θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ποτέ στην Μπάρσα.

Δύο πρωταθλήματα, δύο σούπερ καπ Ισπανίας και ένα Τσάμπιονς Λιγκ έγραψε το κοντέρ του συλλογικού επιπέδου, ενώ στο ατομικό επίπεδο κατέκτησε μια χρυσή μπάλα και αναδείχθηκε δύο φορές κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου και μια φορά καλύτερος παίκτης της Γηραιάς Ηπείρου.

Μετά την αποχώρηση του από την Μπαρτσελόνα, η καριέρα του χαμογελαστού παιδιού του παγκοσμίου ποδοσφαίρου πήρε την κατιούσα. Συνέχισε στη Μίλαν, όπου όντας 30 ετών σκέφτηκε μέχρι και την απόσυρση του από την ενεργό δράση. Παρόλα αυτά κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Ιταλίας, πριν πάρει την απόφαση να αποχαιρετήσει την Ευρώπη για χάρη της Φλαμένγκο. Αρχίζοντας να βρίσκει και πάλι τα πατήματα του, μεταπήδησε στην Ατλέτικο Μινέιρο, όπου και αναγεννήθηκε. Αποκορύφωμα αποτέλεσαι η κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ αναδείχθηκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Νοτίου Αμερικής για το 2013.

Έχοντας κλείσει τα 34 του χρόνια, ο Ροναλντίνιο δίνει ακόμα μερικές μοναδικές ποδοσφαιρικές παραστάσεις που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει. Ένας ποδοσφαιρικός playmaker, που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά με την φανέλα της εθνικής του ομάδας, άμα είχε συμπεριληφθεί από τον Σκολάρι στην τελική 23άδα για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Από σήμερα και για λόγους που ίσως να μην μάθουμε ποτέ, ο Ρόνι έμεινε ελέυθερος από την ομάδα του Μινέιρο και… αρκετοί αρχίζουμε να κάνουμε όνειρα και να αναρωτιόμαστε την συνεισφορά του στο παιχνίδι των Καταλανών, άμα αγωνιζόταν για ένα ημίχρονο, σε περίπτωση που κάποιος από τους βασικούς τα έβρισκε σκούρα σε ορισμένους αγώνες.

Ποιος θα ξεχάσει τις απίθανες στιγμές του Ροναλντίνιο με την Μπαρτσελόνα; Κανείς. Πόσοι θα ήθελαν να τις ξαναζήσουν σε remake; Μπορεί και όλοι! Και είναι ελεύθερος. Δεν θα χρειαστεί να σπαταλήσει η διοίκηση χρήματα (που δεν υπάρχουν) απλά για κερδίσει πόντους για τις επόμενες εκλογές. Δώστε την ευκαιρία στον Βραζιλιάνο μάγο να δώσει ακόμα λίγες παραστάσεις στην σκηνή του Καμπ Νου!

(Το άρθρο είναι αναρτημένο και στο blaugrana.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου