Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Το (νέο) αφεντικό τρελάθηκε

Μετά την απόφαση του ισπανικού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία ο πρώην πρόεδρος της Μπαρσελόνα Τζουάν Λαπόρτα κρίθηκε αθώος για κατάχρηση χρήματος της ομάδας, η νυν διοίκηση του Χοσέ Μαρία Μπερτομέου έχει βρεθεί εκτεθειμένη, μιας και από αυτήν προήλθαν οι μηνύσεις προς τον Λαπόρτα.


Είναι απορίας άξιο αν μετά τα συνεχόμενα "χτυπήματα" από το 2010 και μετά προς την διοίκηση Ροσέλ-Μπερτομέου, δεν θα προχωρήσουν οι Καταλανοί σε πρόωρες εκλογές ή αν θα αντέξουν μέχρι τις προγραμματισμένες του 2016. Όπως και να χει, ο δικαιωμένος πλέον Λαπόρτα εμφανίζεται δυνατός και έτοιμος να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο των Μπλαουγκράνα.

Επίσημα δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, όμως οι κινήσεις του αυτό δείχνουν. Σε πολλά γκάλοπ γίνονται, οι οπαδοί της ομάδας βρίσκουν στο πρόσωπο του τον εκλεκτό για την διοίκηση, κάτι το οποίο δυναμώνει επικοινωνιακά. Τα "χτυπήματα" της νυν διοίκησης συνεχίζονται, μιας και ο Χαβιέρ Σάλα Μαρτίν, πρώην αντιπρόεδρος οικονομικών της Μπαρσελόνα επί Λαπόρτα, κατηγορεί ανοιχτά τον Μπερτομέου για ψευδορκία στην δίκη που επιτέλους τελείωσε.

Για να προετοιμάσει λοιπόν την υποψηφιότητα του και για να επιστρέψει και ο ίδιος έτοιμος στον ποδοσφαιρικό κόσμο, συναντήθηκε με τον Πορτογάλο μεγαλομάνατζερ Ζόρζε Μέντες, εκπρόσωπος τον Μουρίνιο και Ρονάλντο, ο οποίος στο παρελθόν έφερε στην Μπάρσα τους Μάρκες, Κουαρέσμα και Ντέκο.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε την ενημέρωση του Μέντες σχετικά με το τι "παίζει" πλέον στην ποδοσφαιρική αγορά, μιας και ο Λαπόρτα απείχε 4 χρόνια από τον ποδοσφαιροοικονομική καθημερινότητα. Αλλά φαίνεται πως το αφεντικό τρελάθηκε, πριν καλά καλά επιστρέψει! Φαίνεται πως ο "έρωτας" του για τον Μουρίνιο καλά κρατεί (μιας και τον ήθελε στην Μπάρσα, προτού καταλήξει στον Γκουαρδιόλα). Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό "Cadena Ser" και το Goal.com, Ο Λαπόρτα ρώτησε τον Μέντες σχετικά με το μέλλον του προπονητή της Τσέλσι. Εκτός από αυτό ρώτησε και για την ρήτρα του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Ρεάλ, αλλά ο Μέντες του έκοψε τον αέρα λέγοντας του ότι αυτό... "δεν παίζει"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου