Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Οι νίκες παραμονής της ΑΕΚ και ο "διχασμένος" Δημητρέλος

Ο τραγικός απολογισμός των 2 βαθμών σε 6 αγωνιστικές, φέρνει πλέον την ΑΕΚ στο χείλος του γκρεμού. Των γκρεμών για την ακρίβεια. Της οικονομικής καταστροφής και της ποδοσφαιρικής υποβάθμισης.

Τα παιδιά δεν μπορούν μόνα τους... όλη αυτή η πιτσιρικαρία που φοράει την φανέλα της ΑΕΚ και παίζει μπάλα, δεν λέω μπορεί να έχει ταλέντο, αλλά το είχα ξαναγράψει στην έναρξη του πρωταθλήματος. Αν δεν έρθει ένας προπονητής τύπου Μπάγεβιτς να τους καθοδηγήσει και να τους πειθαρχήσει, τότε αυτή η ομάδα με αυτό το ρόστερ δεν έχει μέλλον. Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο Μπάρκογλου, παίκτη της Κέρκυρας, που μετά τον αγώνα τους χαρακτήρισε απαράδεκτους που τόσοι μικροί βρίζουν και είναι απείθαρχοι, με τον αμανέ ψηλά. Σίγουρα γίνεται κάτι τέτοιο.

Και θα συμφωνήσω και με τον προπονητή της Κέρκυρας, τον Άκη Μάντζιο, που λέει χωρίς δυνατή ΑΕΚ δεν υπάρχει πρωτάθλημα. Ναι κύριε Άκη μου, έχετε δίκιο. Όσοι το άκουσαν, συμφώνησαν. Αλλά οι κύριοι διοικούντες της "Ένωσης" δεν λένε να το ακούσουν. Και δεν βλέπουν κιόλας, δεν μπορούν να καταλάβουν στο σημείο που έχει φτάσει η ΑΕΚ.

Δεν ήταν τυχαίο το ξέσπασμα του Κοντοέ μέσα στην εβδομάδα, που πήγε στα γραφεία τους και τους ρώτησε τι είναι αυτό που θέλουν τελικά. Ο Αντρέας Δημητρέλος θυμίζει κατά κάποιον τρόπο τον Έντουαρτ Νόρτον στον ρόλο του στην ταινία "Fightclub". Από εκεί που ήταν ένας ήρεμος πρόεδρος, έρχεται ο Μπραντ Πι-Θωμάς Μαύρος να ταράξει τα νερά και να παρουσιάσει έναν άλλον εαυτό, ώστε να επιστρέψει μετά το διάστημα Μαύρου στον προεδρικό θώκο της ΑΕΚ, έχοντας βέβαια καταστρέψει τα πάντα (κυρίως με την περίπτωση Βλάχου). Δεν ξέρω αν αυτό είναι πραξικόπημα, όπως το αποκάλεσε ο κύριος Βουντούρης.

Πάντως μιλάμε για την ΑΕΚ ώρα μηδέν. Δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα και δεν θα πόνταρα τις ελπίδες μου σε ενδεχόμενη είσοδο των κυρίων Βιντιάδη και Χάρις. Η ομάδα θέλει χτίσιμο από τα θεμέλια και καλό είναι να βγουν οι υπεύθυνοι και να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους της φετινής χρονιάς και να το παραδεχτούν. "Κύριοι φέτος στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία". Δεν είναι κακό. Είναι καλύτερο από την σημερινή ψευδαίσθηση. Ο Βλάχος το είχε δηλώσει σε συνέντευξη του πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα. "Θέλω να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή μας με νίκη επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης". Αφού ο άνθρωπος το έβλεπε. Χωρίς διοίκηση και ομάδα δεν πας πουθενά.

Και επειδή κύριοι μέτοχοι τα πράγματα ήρθαν ως εδώ... άμα θέλετε το καλό της ΑΕΚ, βγάλτε μερικά χρήματα από την τσέπη σας και πάρτε έναν προπονητή μοντέλο-Μπάγεβιτς. Και επειδή ο ίδιο ο Μπάγεβιτς είναι καπαρωμένος, κυνηγήστε τον Μπόλονι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου