Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Μια μικρή γεύση από Σουάρες και η διαχείριση του Ντεουλοφέου

Το CAS πήρε την απόφαση του και δυστυχώς η ποινή 4 μηνών που επιβλήθηκε στον Λουίς Σουάρες για το… δάγκωμα του στον ώμο του Κιελίνι δεν μειώθηκε, ωστόσο το θετικό της υπόθεσης είναι πως απέκτησε το δικαίωμα να προπονείται με την Μπαρτσελόνα και να συμμετάσχει στο εναπομείναν φιλικό προετοιμασίας.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός θα χάσει 8 αγώνες πρωταθλήματος και 3 αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ. Το ντεμπούτο του αναμένεται να είναι με αντίπαλο… την Ρεάλ Μαδρίτης, στο μεταξύ τους Clasico.

Ο Σουάρες σήμερα πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση, ενώ την Δευτέρα ίσως αγωνιστεί στο φιλικό με αντίπαλο την Λεόν, για το «Τζουάν Γκαμπέρ». Η παρουσίαση του ωστόσο θα γίνει την Τρίτη, καθώς θα μεταβεί στην πατρίδα του για να παρευρεθεί στην κηδεία του παππού του, τον οποίο έχασε σε ηλικία 82 ετών…

Είναι γεγονός πως χρειαζόμασταν όλοι μια μικρή γεύση από τον Σουάρες. Πέρα από αυτό, είναι σημαντικό το γεγονός πως μπορεί να προπονηθεί, καθώς στην περίπτωση που δεν είχε ούτε αυτό το δικαίωμα, ενδεχομένως να κάναμε ακόμα 1-2 μήνες μέχρι να τον δούμε με την «Μπλαουγκράνα» φανέλα όντας άπραγος, γεγονός που θα οφειλόταν στην έλλειψη προπονήσεων για 4 μήνες.


Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου λοιπόν, όπου και λήγει η ποινή του, η Μπαρτσελόνα θα αγωνίζεται με έναν καθαρόαιμο επιθετικό και 3 εξτρέμ. Ο επιθετικός είναι ο Νεϊμάρ και όχι ο Μέσι, ασχέτως που εκεί αγωνιζόταν μέχρι τώρα ο Αργεντινός. Μαζί με τον Μέσι (ο οποίος φέτος θα αγωνίζεται ως 10αρι), οι άλλοι δύο εξτρέμ-ακραίοι επιθετικοί θα είναι ο Πέδρο και ο Μουνίρ (ή ο Σάντρο). Για τους δύο τελευταίους ακούγονται τα καλύτερα και ότι έχουν δουλέψει πολύ, όμως για τον Πέδρο δεν θεωρώ που θα μπορέσει να βοηθήσει φέτος, ειδικά στο νέο σύστημα του Λουίς Ενρίκε.

Στο οποίο όμως νέο σύστημα θεωρώ πως ο Ζεράρ Ντεουλοφέου θα αποτελούσε εξαιρετική λύση. Ήμουν κατά του δανεισμού του στη Σεβίλλη. Αν και οι λόγοι που ακούγονται εν μέρη είναι σωστοί, ωστόσο θεωρώ λάθος την διαχείριση του Λουίς Ενρίκε. Ο «Λούτσο» πιστεύει πως αμυντικά ο Ντεουλοφέου θέλει δουλειά και πως επίσης πρέπει να μάθει να μην είναι τόσο ατομιστής. Ορθόν!

Όμως αφού τον υπολογίζει μακροπρόθεσμα σαν παίκτη, γιατί να μην τον κρατήσει να του μάθει αυτά που θέλει και για παραδειγματισμό να τον περιορίσει λίγο αγωνιστικά; Μην ξεχνάμε πως σε ηλικία 20 ετών στάθηκε στο επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ και πραγματοποίησε εξαιρετικά παιχνίδια με την φανέλα της Έβερτον. Έχοντας μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, θα μπορούσε να τον βάλει να μελετήσει τις κινήσεις τους και να δουλέψει πλάι στον Λουίς Ενρίκε. Ήταν λάθος να παραχωρηθεί έτσι απλά (ή ακόμα χειρότερα να είχε πουληθεί στη Σεβίλλη, όπως αρχικά είχε ακουστεί!).

Εφόσον ο Κουαδράδο αποκτηθεί (πολλά τα 50 εκατομμύρια), τότε θα καλυφθεί το κενό του. Διότι περί κενού πρόκειται και περί εξτρέμ πρόκειται και ο Κουαδράδο. Ασφαλώς και μπορεί να παίξει μπακ-χαφ πάνω στην γραμμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αποτελεί και δεξιό οπισθοφύλακα και ακούγεται λίγο αστείο να λέμε πως προορίζεται για αντί-Άλβες. Ο προπονητής όμως ξέρει καλύτερα…

(Το άρθρο είναι αναρτημένο και στο blaugrana.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου