Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Barca είσαι. Δεν φοβάσαι…

Κατά πόσο είναι δίκαιη για την ομάδα μας η τιμωρία που δεν επιτρέπει στην Μπαρτσελόνα να πραγματοποιήσει μεταγραφές στις δύο μεταγραφικές περιόδους του 2015, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαστε οι αρμόδιοι να το γνωρίζουμε. Ότι και να διαβάζουμε, ότι και να δηλώνει η FIFA, ότι και να ανακοινώνει η διοίκηση της Μπάρσα, στην πραγματικότητα ίσως να μην μάθουμε και ποτέ τι συνέβη πραγματικά με τους “παράνομους” πιτσιρικάδες της Μασία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η FIFA εθελοτυφλεί και είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα η Παγκόσμια Ομοσπονδία και ο κύριος (ο θεός να τον κάνει) Μπλάτερ έχουν μια τάση να μας πολεμούν. Στην περίπτωση που οι «Μπλαουγκράνα» όντως πραγματοποίησαν παράνομα τις μεταγραφές ανηλίκων μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών, καλά θα κάνει να πει κάποιος στον κύριο Ζεπ πως ζει σε άλλη πραγματικότητα, καθώς αυτό συμβαίνει σε κάθε ομάδα, σε κάθε πρωτάθλημα, σε κάθε χώρα.

Η μετακίνηση ανήλικων παιδιών, κυρίως από την Αφρική, που αναζητούσαν μια ευκαιρία στη ζωή τους μέσω του ποδοσφαίρου αποτελεί διαχρονικό φαινόμενο το οποίο δύσκολα θα σταματήσει επειδή ο μεσιέ Μπλάτερ αποφάσισε να το χαρακτηρίσει «παράνομο». Βέβαια, είναι πολύ πιθανό ο μεσιέ Ζεπ, μαζί με τους περισσότερους αξιωματικούς της FIFA, να γνωρίζουν παρόμοια περιστατικά και σε άλλες ομάδες, αλλά για κάποιον λόγο δεν… δίνουν σημασία.

Πόσο τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός πως ο διεθνής Τύπος έχει αναφέρει πως η Ρεάλ Μαδρίτης “κάρφωσε” την Μπαρτσελόνα στην FIFA; Μάλλον ξέχασαν στην ισπανική πρωτεύουσα την περίπτωση του Περουβιανού Κριστιάν Μπεναβέντε, ο οποίος αποκτήθηκε σε ηλικία 8 ετών, αλλά τα χαρτιά του στην Ρεάλ έδειξαν ως τόπο γέννησης την ισπανική πολή Αλκαλά ντε Ενάρες…

Από εκεί και πέρα η απόφαση πάρθηκε και πολύ δύσκολα θα ανατραπεί η κατάσταση στο CAS. Το θέμα είναι να κοιτάξουμε μπροστά και να δούμε από εδώ και πέρα τι πρέπει να κάνουμε. Το καλό είναι πως το ρόστερ που διαθέτει η Μπάρσα είναι εξαιρετικό και σε συνδυασμό με τους ανερχόμενους αστέρες της Μπαρτσελόνα Β’ δεν θεωρώ πως έχουμε πρόβλημα, ίσα ίσα θα είναι και ευκαιρία για τους μικρούς να «φτιαχτούν».

Είναι άραγε σωστή η λογική να αποκτηθεί από τώρα κάποιος παίκτης, να παραμείνει στην ομάδα του για ένα χρόνο ως δανεικός και να ενισχύσει το ρόστερ μετά; Η απάντηση είναι ναι. Η Μπάρσα προσέχει για να έχει. Εφόσον του χρόνου ο Άλβες θα αποχωρήσει, ήταν σωστή η λογική απόκτησης του Ντάγκλας της Σάο Πάουλο για του χρόνου, κάτι που πάει να γίνει τώρα και με την περίπτωση του Κόκε της Ατλέτικο, με το σκεπτικό ότι οποιαδήποτε στιγμή εντός του 2015 ο Τσάβι θα «πετάξει» για τις ΗΠΑ.

Επιπροσθέτως, η περίπτωση του Κουαδράδο έχει αρχίσει να κουράζει, ενώ πέρα από αυτό τα λεφτά που ζητάει η Φιορεντίνα είναι πάρα πολλά. Ο Μάρκο Ρόις, ο οποίος είναι από τις αδυναμίες μου, αποτελεί καταπληκτικό ποδοσφαιριστή και η δεξια πτέρυγα των Καταλανών του ταιριάζει απόλυτα και θα αποτελούσε μια ιδανική επιλογή, καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι και ο Μέσι και ο Σουάρες και ο Νεϊμάρ θα τυγχαίνει να αποδίδουν και οι τρεις τους το 100% (ήδη ο Νεϊμάρ μετράει τον δεύτερο τραυματισμό του για φέτος).

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα περί πρότασης για την απόκτηση του Ντι Μαρία, θεωρώ πως η Μπαρτσελόνα προχώρησε σε αυτή την κίνηση περισσότερο για επικοινωνιακούς λόγους και για να «προκαλέσει πρόβλημα» ανάμεσα στον Αργεντινό και την Ρεάλ. Ωστόσο, αν προσωπικά έπρεπε να πάρω κάποιον ποδοσφαιριστή από την Ρεάλ στη Μπάρτσα, θα επέλεγα τον Ντι Μαρία. Η αλήθεια είναι πως δεν θα χωρούσαν όλοι στην 11άδα, αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα έγραφα ότι έγραψα παραπάνω για τον Ρόις αντίστοιχα.

Όσο και να μας «χτυπά» η FIFA, εμείς θα αντέξουμε. Μπάρσα είμαστε, δεν φοβόμαστε… Καλή σεζόν να έχουμε, γεμάτη επιτυχίες και να… κλείσουμε αρκετά στόματα. Visca Barca!

(Το άρθρο είναι αναρτημένο και στο blaugrana.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου