Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Η Εσπανιόλ ξυπνάει μνήμες...

Ο σημερινός αγώνας της Μπάρσα με την Εσπανιόλ στα πλαίσια του ντέρμπι Καταλονίας, ξυπνάει μνήμες στους "Μπλαουγκράνα" και ειδικά στον Λιονέλ Μέσι. Γιατί; Διότι 10 χρόνια πριν ο Αργεντινός σούπερ σταρ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του κόντρα στην Εσπανιόλ.


Το τηλέφωνο του 63χρονου αργεντινού μαιευτήρα Νορμπέρτο Οντέτο δεν σταματά να χτυπά τον τελευταίο καιρό. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκονται δημοσιογράφοι από κάθε γωνιά της γης που ζητούν να τους μιλήσει για το μεγαλύτερο γεγονός που συνέβη στο άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο τα τελευταία 27 χρόνια: τη γέννηση του Λιονέλ Μέσι.

Ο Οντέτο είναι ο πρώτος άνθρωπος που κράτησε τον μικροσκοπικό Λέο το μεσημέρι της 24ης Ιουνίου του 1987 στο νοσοκομείο Ιταλιάνο Γκαριμπάλντι, στην πόλη Ροζάριο της πολιτείας της Σάντα Φε της Αργεντινής, όπου ο μετέπειτα κορυφαίος παίκτης του κόσμου είδε το πρώτο φως. «Δεν μπορούσα να φανταστώ τότε ότι αυτό το παιδί θα γινόταν αυτός που έχει γίνει σήμερα, ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αν όχι ο κορυφαίος» θυμάται ο Οντέτο. Υπάρχει κανείς που θα μπορούσε να το φανταστεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου