Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ο Ατρόμητος έφτασε στο αποκορύφωμα της ιστορίας του. Ο Δώνης ακόμα δεν έχει φτασει στο αποκορύφωμα της καριέρας του...


Αυτή την στιγμή ίσως να θεωρείται ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές. Στις 30 Απριλίου, εφόσον ο Ατρόμητος κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο απέναντι στην ΑΕΚ, τότε θα είναι,σε διάρκεια, ο καλύτερος Έλληνας εν ενεργεία προπονητής αυτή την στιγμή. Ο λόγος για τον Γιώργο Δώνη...

Και αυτό γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ο τεχνικός του Ατρόμητου θα δώσει το παρόν στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος και ούτε μπορούμε να πούμε πως είναι τυχαίο. Το 2007 κατέκτησε με την Λάρισα το κύπελλο απέναντι στον Παναθηναϊκό! Δεν είναι εύκολο για κανέναν προπονητή να κατακτήσει 2 φορές το κύπελλο μέσα σε 4 χρόνια με 2 θεωρητικά μικρομεσαίες ομάδες, απέναντι μάλιστα στα φαβορί.

Γνώστης του ποδοσφαίρου? Αυτό κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Αν σκεφτεί κανείς πως έχει αγωνιστεί σε ΠΑΣ Γιάννινα,Παναθηναϊκό,ΑΕΚ και στην Αγγλία σε Μπλάκμπερν,
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Χάντερσφιλντ Τάουν καταλαβαίνουμε πως εμπειρία υπάρχει. Επίσης, μην ξεχνάμε πως με τον Παναθηναϊκό έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 1996 με αντίπαλο τον μεγάλο,τότε, Άγιαξ!

Δουλευταράς,ο οποίος ξέρει τι σημαίνει ουσιαστικό ποδόσφαιρο και προσπαθεί όσο γίνεται να συνδυάσει και το θέαμα. Αναγνωρίζει τις ικανότητες των παικτών του και δεν σκέφτεται ιδιαιτερότητες και ηλικία. Και αυτό φάνηκε και στην φετινή,μέχρι τώρα, πορεία του Ατρόμητου που συνδύασε την εμπειρία των μεγαλύτερων παικτών με το ταλέντο και το ποδοσφαιρικό θράσος των νέων.

Κανονικός επαγγελματίας, ο οποίος κλείνει τα αυτιά του και δεν δίνει σημασία στην κριτική που δέχεται. Εφόσον η διοίκηση της ομάδας του δείχνει εμπιστοσύνη, ο ίδιος κρατάει αυτό το "όπλο" για την συνέχεια του έργου του και δεν τον ενδιαφέρει τι ακούγεται.

Και όμως, ο Γιώργος Δώνης είναι μόλις 42 ετών. Δεν μπορούμε να πούμε πως έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της καριέρας του. Ίσως αυτό να αναζητάει. Μετά το καλοκαίρι, ίσως να του δοθεί αυτή η ευκαιρία για το παραπάνω βήμα. Την επιστροφή του στην ΑΕΚ την ξεχνάμε καθώς έφυγε κακήν κακώς και στον τελικό του κυπέλλου θα ζητήσει... "εκδίκηση" για τον τρόπο που έφυγε. Στον Ολυμπιακό είναι δύσκολο να πάει, αλλά όχι και ακατόρθωτο. Ποιός οπαδός θα δεχτεί για προπονητή της ομάδας του έναν πρώην ποδοσφαιριστή του αιώνιου αντιπάλου? Όσο για τον Παναθηναϊκό... τίποτα δεν αποκλείεται. Πρώην παίκτης της ομάδας, νέος και Έλληνας και επίσης... σαφώς πιο φθηνός από τους ξενοφερμένους.

Όλα αυτά είναι σενάρια. Αλλά άμα η συνέχεια της καριέρας του είναι ανάλογη... γιατί να μην τον δούμε να διαπρέπει και σε πάγκο ομάδας του εξωτερικού?

4 σχόλια:

  1. Τον Δώνη δεν τον πάω ιδιαίτερα, αλλά βλέπω ότι όσο περνάνε τα χρόνια ωριμάζει προπονητικά, εξελίσσεται και προσρμόζεται. Και έχει πολύ μέλλον ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. simfwnw kanthare.oute egw ton pigaina idiaitera,alla xrono me ton xrono vlepw pws ekselissetai opws les.gia na doume.mono o xronos tha deiksei an ontws exei ikanotites i oxi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι στο ματς με τον ΠΑΟΚ σε ένα σημειο είχε ανεβάσει την άμυνα μέχρι το κέντρο. Ρε Δώνη φύλα λίγο τα μπόσικα. Για να ανεβάσεις την άμυνα ψηλα θες μπαλαδόρους και γρήγορους αμυντικούς. Εσύ παίζεις με τον Ολιβέιρα και τον Μπαζίνσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ontws,pantws den kserw an simfwneis mazi mou alla pistevw pws auti i kinisi deixnei oti exei gnwseis taktikis,apla stin omada pou einai den exei tous paiktes wste na efarmosei 100% tis idees tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή