Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

H απάντηση στην ερώτηση "γιατί το ποδόσφαιρο καθηλώνει?" δόθηκε από την σπουδαία Άρσεναλ

Ποδοσφαιρική διαφήμιση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο χθεσινός αγώνας Άρσεναλ-Μίλαν για την φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μίλαν παραλίγο να ξαναζήσει τον εφιάλτη του 2004 όταν αποκλείστηκαν με 4-0 από την "Σούπερ Ντέπορ", την σπουδαία ομάδα τότε της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Ο χθεσινός αγώνας ήταν ίσως ο πιο εντυπωσιακός και αγωνιώδης μετά το 2009, όταν η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε την Τσέλσι 2-2 με γκολ του Ινιέστα στο φινάλε του μεταξύ τους ημιτελικού. Στον πρώτο αγώνα η Μίλαν, ως φαβορί, νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία με 4-0 και η Άρσεναλ, ειδικά η φετινή ομάδα, θεωρούνταν πλέον ξεγραμμένη. Οι Ιταλοί όμως δεν λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο Βενγκέρ.

Βάση ρόστερ, η Μίλαν ήταν το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά, ειδικότερα μετά τον πρώτο αγώνα του Μιλάνου. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα. πλην της Άρσεναλ, θα είχε καταστραφεί μετά το ξεκίνημα της σεζόν που έκανε και μετά τις εξελίξεις στα μεταγραφικά της θέματα. Όταν μια ομάδα σαν την φετινή Άρσεναλ κερδίζει την πρωτοπόρο του Ιταλικού πρωταθλήματος Μίλαν με 3-0 στο ημίχρονο και την αναγκάζει από το 60' και μετά να εφαρμόζει passing game για να ροκανίσει τον χρόνο, είναι το σπουδαιότερο κέρδος που μένει για τα "μωρά" του Αρσέν Βενγκέρ.

Η χθεσινή Άρσεναλ άγγιξε το θαύμα... Δεν ήταν η νεανική και άπειρη ομάδα που έχουμε δει σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, αλλά ήταν η αξιοσημείωτη ομάδα του Αλσατού τεχνικού, που μετατρέπει τους πιτσιρικάδες σε παίκτες παγκόσμιας κλάσης βγάζοντας στο γήπεδο το... 200% της απόδοσής τους. Η υπερπροσπάθεια των παικτών καταχειροκροτήθηκε από τους οπαδούς της. Η αλήθεια είναι όμως πως την πρόκριση άξιζε η ομάδα του Λονδίνου. Ήταν κρίμα μετά από τέτοια προσπάθεια να βλέπει κανείς στην τηλεόραση απογοητευμένους τον Ροζίτσκι, τον Φερμάελεν, τον Γκιμπς και όλους τους χθεσινούς πρωταγωνιστές.

Αυτός ο εκπληκτικός παίκτης και αρχηγός της Άρσεναλ, που ονομάζεται Ρόμπιν Φαν Πέρσι μπορεί να έχασε την ευκαιρία του αγώνα για το 4-0, πάντως το σίγουρο είναι ότι η χθεσινή προσπάθεια ήταν ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό μάθημα. Από έναν μεγάλο δάσκαλο. Τον Αρσέν Βενγκέρ. Που ότι αγγίζει, γίνεται χρυσάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου