Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Νεϊμάρ: Ποδοσφαιρικό φαινόμενο ή “εμπορικό” δημιούργημα? (muteline.gr σελίδες 68-71)


Ποδοσφαιρικά ταλέντα υπάρχουν παντού, γεννημένοι ποδοσφαιριστές όμως λίγοι. Όλοι οι σπουδαίοι παίκτες που βλέπουμε στα γήπεδα, ξεκινάνε από μικρά παιδιά. Σιγά σιγά προωθούνται στις αντρικές ομάδες και από ένα σημείο και μετά, συνήθως από την ηλικία των 20-21 θεωρούνται πλέον ολοκληρωμένοι ποδοσφαιριστές, έτοιμοι να ανταπελξέθουν σε οποιαδήποτε απαίτηση της ομάδας τους. Τι γίνεται όμως με την περίπτωση του Βραζιλιάνου Νεϊμάρ?

Ποιος είναι ο Νεϊμάρ Ντα Σίλβα Τζούνιορ Σάντος?

1. Ο Νεϊμάρ εννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1992 στην περιοχή Mogi Das Cruzes στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας.

2. Την κλίση για το ποδόσφαιρο την πήρε από τον πατέρα του, ο οποίος έπαιζε σε μικρές ομάδες στη Βραζιλία και κατόρθωνε να βγάζει ίσα-ίσα τα προς το ζην. Ο Νεϊμάρ ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο σάλας.

3. Δοκιμάστηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης το 2005 για τριάντα μέρες, ενώ ήταν μόλις δεκατριών ετών, όμως γύρισε σπίτι του σχεδόν κλαίγοντας. Είπε στον πατέρα του ότι δεν αντέχει μακριά από την οικογένειά του και δεν θέλει να φύγει από τη Βραζιλία.

4. Οι στερήσεις που έζησε ως παιδί θα γύριζαν μπούμερανγκ με τα πρώτα «καλά» λεφτά που θα έπιανε στα χέρια του. Κάποτε ζούσε σε ένα μικρό σπίτι με δύο δωμάτια και τον είχαν πιάσει να «κλέβει» μπισκότα … Ξαφνικά θα ήταν ο άνθρωπος με plasma τηλεόραση στο μπάνιο
5. Δεν έχει γυναίκα, αλλά έχει παιδί! Μια βραζιλιάνικη ιστοσελίδα «ανέβασε» την είδηση ότι ο Νεϊμάρ θα γίνει πατέρας κι εκείνος το επιβεβαίωσε. Όπως και ο χρόνος…

6. Παρά την άστατη και αλαζονική διαδρομή που έχει ακολουθήσει στη ζωή του, θεωρείται από τους πλέον θρήσκους ποδοσφαιριστές και παιδί ταγμένο στην Ευαγγελική Εκκλησία.

7. Σε παιχνίδι πρωταθλήματος αποβλήθηκε επειδή πανηγύρισε φορώντας μάσκα, γεγονός που επέφερε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το αξιοσημείωτο είναι πως η μάσκα απεικόνιζε τον εαυτό του!

8. Είναι συλλέκτης ρολογιών, αρωμάτων, σκουλαρικιών, ενώ πρόσφατα ζήτησε να του φτιάξουν ένα χρυσό δαχτυλίδι με τα αρχικά «NJ».

9. Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα χαρακτήρισε τον Νεϊμάρ «κακομαθημένο, όπως και ο Πελέ»!

10. Παρότι πριν από λίγο καιρό αγόρασε ένα Volvo XC-60 αξίας 100 χιλ. ευρώ, δηλώνει ότι θέλει να έχει μια κόκκινη Φεράρι και μια κίτρινη Πόρσε στο γκαράζ του, ενώ αρνείται να συμβιβαστεί με μια γυναίκα, γιατί θέλει να ζήσει τη ζωή του.

Ο Νεϊμάρ από το 2009 αγωνίζεται βασικός στη Σάντος και σε 159 αγώνες έχει πετύχει 81 γκολ. Σπουδαίος αριθμός για έναν πιτσιρικά που αποθεώνει ο Πελέ… Μάλιστα, τον θεωρεί καλύτερο ποδοσφαιριστή από τον Λιονέλ Μέσι και πιο ολοκληρωμένο. Μια μεγάλη φράση που είπε ο μεγάλος Πελέ είναι ότι «ο Νεϊμάρ δεν μπορεί να με φτάσει, όχι. Μπορεί όμως με ξεπεράσει»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση για το ποιος είναι ο πιο δημοφιλής βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ο Νεϊμάρ αναδείχθηκε δεύτερος, ενώ ο Πελέ τρίτος! Πρώτος αναδείχθηκε ο Ρονάλντο.

Στην τελευταία βράβευση της χρυσής μπάλας, ο Νεϊμάρ βραβεύθηκε με το “FIFA Puskas Award”, για το καλύτερο γκολ του 2011…

http://www.youtube.com/watch?v=fymwB3xCiCM&feature=related

Ο διαφημιστικά προωθημένος Νεϊμάρ, θέλοντας να είναι το επίκεντρο προσοχής, δοκιμάζει τις τύχες του στον χορό και στο τραγούδι…

http://www.youtube.com/watch?v=OVCBjHqUOco&feature=related
Και τώρα? Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα «σφάζονται» για τα πόδια του Νεϊμάρ. Το ένα σενάριο θέλει την Ρεάλ να τον έχει κλείσει για το 2013, ενώ στο άλλο η Μπαρτσελόνα θα τον κλείσει άμεσα, με 7 εκατ. Ευρώ ετησίως!


Ένας χρόνος muteline.gr. Χρόνια πολλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου