Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Η Ανάσταση του... Panathinaikos

Μετά από 4 χρόνια, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται και πάλι στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα αντιμετωπίσει το ερχόμενο Σάββατο τον ΠΑΟΚ. Οι επιτυχίες των «πράσινων» φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία που υπήρχε στο ξεκίνημα της σεζόν.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, κάποιοι μιλούσαν μέχρι και για υποβιβασμό(!), όπως και στην περίπτωση της ΑΕΚ. Οι περισσότεροι είχαν στο στόμα την καραμέλα των χρεών που είχε η ΑΕΚ. Σίγουρα και ο Παναθηναϊκός είχε και έχει χρέη, αλλά αυτό που δεν καταλάβαινε ο κόσμος είναι πως ο Τύπος παρουσιάζει μια κατάσταση τρεις φορές χειρότερη από την υπάρχουσα. Και για να πάμε ακόμα παραπέρα, ούτε ο κόσμος ούτε ο Τύπος αντιλαμβάνονται το πλάνο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας ως επιχειρηματική έννοια.

Λίγοι είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται τι εστί εταιρία λαϊκής βάσης στο ποδόσφαιρο. Για τους γνώστες, τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι αυτά των Μπαρτσελόνα και Σάλκε, όπου οι οπαδοί κατέχουν τουλάχιστον το 51% των μετοχών μιας ομάδας (όπως και στον Παναθηναϊκό). Σε τέτοια μορφής διοικητικά μοντέλα, οι οπαδοί εκλέγουν τις εκάστοτε διοικήσεις, ενώ στην περίπτωση της γερμανικής ομάδας, οι οπαδοί δημιουργούν και κατέχουν ακίνητες περιουσίες (όπως εταιρία scouting για παράδειγμα).

Η Συμμαχία αποτελεί την................ Η Συνέχεια στις Αλλαξομπαλιές, πατώντας ΕΔΩ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου