Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Μπεργκ τρανός τον οδηγεί

Μισό βήμα από την πρόκριση του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, μετά την επικράτηση του επί της Μίντιλαντ με σκορ 4-1. Το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι... σχετικά καλό για τους Δανούς, αν σκεφτεί κανείς τις τεράστιες αδυναμίες τους στην άμυνα.

Για να λέμε όλες τις αλήθειες, στο ξεκίνημα του αγώνα οι καρδιές όλων έφυγαν από τις θέσεις τους με το 0-1 της Μίντιλαντ, ευθύνη του οποίου έχει ο Κοτσόλης. Βέβαια αυτό είναι το ποδόσφαιρο, στην μπάλα όλα μπορούν να συμβούν και ανθρώπινα λάθη γίνονται. Δεν ήταν σωστό που αρκετοί φίλαθλοι επιτέθηκαν φραστικά στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Επίσης, το ποδόσφαιρο προσφέρει συγκινήσεις και συμβαίνουν πολλές εναλλαγές συναισθημάτων. Πρώτα στο 1-1 του 21ου λεπτού και στο 2-1 του 24ου λεπτού το κλίμα άλλαξε εντελώς, όπως και οι ποδοσφαιρικές πρωτοβουλίες των ομάδων μέσα στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα.

Με τον Μπεργκ να πετυχαίνει καθαρό χατ-τρικ στην αυλαία του πρώτου ημιχρόνου, έφυγε το άγχος και η αγωνία από παίκτες και φιλάθλους και εκεί σταμάτησαν και οι όποιες μουρμούρες. Οι γκρίνιες για την επιλογή του Ντίνα για την βασική ενδεκάδα και για το λάθος του Κοτσόλη πήγαν περίπατο και οι συζητήσεις που γινόντουσαν μετά ήταν αν στη συνέχεια της βραδιάς θα ακολουθούσε κάποιο χαλαρό ποτό στο Σύνταγμα ή κάποια επίσκεψη σε μεζεδοπωλείο στα Εξάρχεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο αν ο Παναθηναϊκός ήταν πιο προσεκτικός στις τελικές του φάσεις θα μπορούσε να σκοράρει και άλλα γκολ, καθώς η άμυνα των Δανών δεν μπορούσε να σταματήσει τους "Πράσινους" (βασικός έπαιζε και ο Φράνσις Ντίκοχ, πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη). Θα μπορούσε βεβαίως βεβαίως να εκμεταλλευτεί και το 20λεπτο που έπαιζε με παίχτη παραπάνω, μέχρι να αντικρίσει και ο Τριανταφυλλόπουλος την ανόητη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο νεαρός αμυντικός πρέπει να προσέξει τα νεύρα του και ο Γιάννης Αναστασίου να μην συνεχίσει να τον χρησιμοποιεί στο δεξί άκρο της άμυνας, ειδάλλως ο παίκτης θα "καεί". Η φυσική του θέση είναι στόπερ, στην οποία θέση τα καταφέρνει περίφημα. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε παρά να του βγάλουμε το καπέλο για την ασίστ στο τρίτο γκολ του Μπεργκ.

Στην επίθεση, με τον Μπεργκ να δεσπόζει, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πρόβλημα. Ο Καρέλης δεν έχει σχέση με τον ψαρωμένο παίκτη που ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι και τον θεωρώ πολύτιμο για τον Παναθηναϊκό και την δουλειά που κάνει ως περιφερειακός επιθετικός. Αναμένουμε να δούμε τι θα καταφέρει να προσθέσει και ο Μπερίσα. Όσο για τον Πέτριτς δύσκολα θα καταφέρουμε να δούμε κάτι παραπάνω, καθώς δυστυχώς ο Κροάτης είναι κάθε προπόνηση και τράβηγμα...

Όσο για το κέντρο, με τον Λαγό αντί του Μέντες (ο οποίος βρισκόταν στο κέντρο της άμυνας), ο άξονας κινούταν πιο γρήγορα. Επιπροσθέτως, πιστεύω πως η απόκτηση ενός παίκτη για τις θέσεις "8" και "10" είναι πιο σημαντική από την απόκτηση ενός εξτρέμ. Καμία αντίρρηση, ο Μπούι μπορεί να αποδειχθεί λαχείο, αλλά η ομάδα χρειάζεται έναν παίκτη με παραστάσεις. Ο Μπούι αποτελούσε μέχρι τώρα παίκτη ακαδημιών και θέλει ακόμα πολύ δουλεια, όχι μόνο από τεχνικής άποψης, αλλά και σε φυσική κατάσταση. Χθες στα 20 λεπτά που έπαιξε ήταν πολύ βαρύς, χωρίς σίγουρη πάσα και με λανθασμένη τοποθέτηση στα σουτ...

Η μεγάλη τύχη όμως για τον Παναθηναϊκό είναι πως έχει (πέρα από τον Μπεργκ) τους Ζέκα και Σίντενφελντ. Ο Πορτογάλος όσο περνάει ο καιρός συνηθίζει στο ότι αποτελεί τον αρχηγό της ομάδας και πλέον είναι αρχηγός με τα όλα του. Σημαντικότατο γρανάζι στο χώρο του κέντρου. Όσο για τον Κροάτη, φέτος δείχνει πως θα είναι ακόμα πιο σταθερός από πέρυσι.

Η νίκη επί της Μίντιλαντ κάνει καλό στην υγεία του Παναθηναϊκού, από κάθε άποψη. Ανεβάζει το ηθικό των παικτών και "φτιάχνει" τους οπαδούς, με αποτέλεσμα να στηρίξουν ακόμα περισσότερο την προσπάθεια της ομάδας. Αυτή η νίκη είναι μια ευρωπαϊκή νίκη μετά από αρκετό διάστημα, που προσθέτει κύρος και δίνει στον Παναθηναϊκό (και την Ελλάδα) ευρωπαϊκούς βαθμούς στην κατάταξη της UEFA. Με την είσοδο στους ομίλους και μια καλή μεταγραφή, η ομάδα θα ανασάνει και οικονομικά καθώς πέρα από τα λεφτά της UEFA, θα ανέβουν και τα διαρκείας μαζί με τις εγγραφές στην Παναθηναϊκή Συμμαχία.

(Το άρθρο είναι αναρτημένο και στις Αλλαξομπαλιές)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου