Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Τα νέα «προϊόντα» της Μασία

masiajpgΆγιο... Σάντρο είχε η Μπαρτσελόνα στον εκτός έδρας αγώνα με την Βιγιαρεάλ, την οποία οι «Μπλαουγκράνα» κατάφεραν και κέρδισαν με γκολ του νεαρού επιθετικού 10’ λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης, την ώρα που... οι ροζ πάουερ ρέιντζερς προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συνέβη στο Σοσιεδάδ.

Κάποιο σχόλιο για τον αγώνα δεν θα κάνω, καθώς ήταν μόλις το δεύτερο επίσημο παιχνίδι για την ομάδα μας και είναι λογικό να μην μπορούμε ακόμα να βγάλουμε συμπεράσματα, από την στιγμή μάλιστα που και ο ίδιος ο Λουίς Ενρίκε δεν έχει καταφέρει να εφαρμόσει το 3-5-2 που επιθυμεί. Με αφορμή όμως τον «λυτρωτή» Σάντρο, βρίσκω την ευκαιρία να σχολιάσω τα... νέα «προϊόντα» της Μασία, που προπονούνται με την πρώτη ομάδα, και να τους γνωρίσει όποιος δεν τους έχει μάθει ακόμα. Μακάρι τα παιδιά να πάρουν όσες περισσότερες ευκαιρίες μπορούν και να αποτελέσουν σημαντικές μονάδες για την ομάδα στο μέλλον.

Ζόρντι Μασίπ: Ξεκινώντας από τον τερματοφύλακα, αλλά και τον μεγαλύτερο της παρέας. Γέννημα-θρέμα Καταλανός, πήγε στις ακαδημίες της Μασία στα 15 του. Πέρα από την Μπαρτσελόνα Β’ δεν έχει αγωνιστεί πουθενά αλλού, με εξαίρεση την σεζόν 2008-2009 στην άσημη Βιλαχουϊγα. Στη Βαρκελώνη λένε πως διαθέτει πολύ καλά στοιχεία και πως άξια συμπληρώνει την 3άδα των τερματοφυλάκων μας, άσχετα με την απειρία του παρά το 25ο έτος της ηλικίας του. Μην ξεχνάμε πως όσο... «γερνάνε», τόσο καλύτεροι γίνονται.

Άλεξ Γριμάλδο: Πρόκειται για 18χρονο αριστερό μπακ, ο οποίος από τα 12 του βρίσκεται στην «Μπλαουγκράνα» οικογένεια, ενώ τα παιδικά του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Βαλένθια. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο... Μάρτιν Μοντόγια της αριστερής πλευράς, κάτι που αποδεικνύει πως έχει ικανότητες και φυσικά όλο το μέλλον μπροστά του να δείξει την αξία του, σε μια θέση που πλέον οι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές σπανίζουν.

Σέρχι Σαμπέρ: Ο 19 ετών αμυντικός μέσος, βρέθηκε για πρώτη φορά στη Μασία την στιγμή που έκλεισε το 6ο έτος της ηλικίας του. Είδωλο του λόγω θέσης ο Γουαρδιόλα, προσδοκά πως να αποδείξει πως αξίζει να πάρει χρόνο συμμετοχής και πως είναι ικανός να βρει χώρο στην ομάδα της επόμενης σεζόν.

Ανταμά Τραορέ: Ακόμα ένας 18χρονος στην παρέα. Ο Τραορέ, ο οποίος αγωνίζεται ως εξτρέμ και ακραίος επιθετικός, γεννήθηκε στο Οσπιταλέ της Καταλονίας από γονείς από το Μάλι. Στα 8 του εντάχθηκε στης ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ενώ ήδη έχει πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, κάτι που συνέβη τον Νοέμβριο του 2013 αρχικά στο πρωτάθλημα όταν αντικατέστησε τον Νεϊμάρ στον αγώνα με την Γρανάδα, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ όταν πέρασε στη θέση του Φάμπρεγας στον αγώνα με τον Άγιαξ.

Νταβίντ Μπαμπούνσκι: Ακόμα ένας εξτρέμ. Πρόκειται για τον 20χρονο Σκοπιανό Νταβίν Μπαμπούνσκι, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο αποτελεί ήδη διεθνή ποδοσφαιριστή με την εθνική ομάδα της χώρας του. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ο αδερφός του Μπαμπούνσκι αγωνίζεται ως επιθετικός στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης! Όπως και να χει, μιλάνε με πολύ καλά λόγια στην Καταλονία για τον παίκτη, ο οποίος βρίσκεται στη Βαρκελώνη από τότε που ήταν 12 ετών.
Ζαν-Μαρί Ντονγκού: Ο 19χρονος Καμερουνέζος επιθετικός αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα σε ηλικία 13 ετών από το δίκτυο ακαδημιών του Σαμουέλ Ετό, και φυσικά μετά και από δικές του συστάσεις. Ο Ντογκού, όπως και ο Τραορέ, έχει ήδη πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, με γκολ μάλιστα, με την πρώτη ομάδα, κάτι που συνέβη τον Δεκέμβριο του 2013 όταν αντικατέστησε τον Σάντσες στον αγώνα κυπέλλου με την Καρταχένα, πραγματοποιώντας το τελικό 4-1. Τις επόμενες μέρες έκανε το ντεμπούτο του και στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σάντρο Ραμίρες: Και κλείνω φυσικά με τον Σάντρο. Τα πρώτα δείγματα του 19χρονυ επιθετικού, «λυτρωτή» του χθεσινού αγώνα με την Βιγιαρεάλ, τα είδαμε χθες. Ιδανικότερο ντεμπούτο με γκολ που έκρινε τον νικητή, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο νεαρός επιθετικός, ο οποίος στα 14 του μπήκε στις ακαδημίες της Μασία. Στην φάση του γκολ ήταν ακριβώς εκεί που έπρεπε. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Κρατήστε τα ονόματα των πιτσιρικάδων. Θα μας απασχολήσουν στο μέλλον, και πιθανότατα στο άμεσο, αν σκεφτεί κανείς πως δεν θα πραγματοποιηθεί άλλη μεταγραφή μέχρι το 2016. Στους νέους παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν μπορεί φυσικά να μην συμπεριληφθεί και ο Μουνίρ Ελ-Χαντάντι. Ο 19χρονος Μαροκινός έξτρεμοεπιθετικός (που έχει επιλέξει να αγωνιστεί με την εθνική Ισπανίας), έχει αγωνιστεί βασικός σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια, εκμεταλλευόμενος τις περιστάσεις (απουσιών και τραυματισμών).Ίσως από τους καλύτερους νέους μας παίκτες, από τους καλύτερους της ομάδας και στα φιλικά. Έχει ήδη και ένα επίσημο γκολ.

Δεν μπορεί όμως να θεωρηθεί προϊόν της Μασία, καθώς αποκτήθηκε από την Μπάρσα στα 16 του. Παρόλα αυτά ελπίζουμε να συνεχίσει την δουλειά του και να αποτελέσει έναν πολύτιμο παίκτη. Οφείλω πάντως να πω πως το στυλ είναι σαν του Νεϊμάρ, αλλά με... περισσότερη ουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου