Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ένας box-to-box γεννιέται

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιεί με τους νέους του παίκτες και φέτος ο παίκτης που αναμένεται να λάμψει, παρουσιαζόμενος φανερά βελτιωμένος σε σχέση με την περσινή χρονιά, είναι ο Χρήστος Δώνης. Ο 20χρονος μέσος τα κάνει όλα και... συμφέρει.


Μπορεί να αγωνιστεί είτε ως αμυντικό χαφ, είτε ως κεντρικός μέσος, είτε ως επιθετικό χαφ, ενώ τον έχουμε δει και ως ακραίο μέσο (συγκεκριμένα στον αγώνα με την Ντιναμό Μόσχας, όπου και άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού. Προσωπικά θεωρώ πως η θέση στον άξονα του ταιριάζει περισσότερο από όλες. Μπορεί να κόψει, να μαρκάρει, να τρέξει, να ντριμπλάρει, να κερδίσει κόντρες, να ανοίξει το παιχνίδι, ακόμα και να μοιράσει μπαλιές-τρύπες. Στο μακρινό σουτ έχει περιθώρια βελτίωσης, αλλά είναι άδικο να μην αναγνωριστεί η βελτίωση από πέρυσι.

Έχει δουλέψει και το σώμα του, καθώς έβαλε... κιλά μυικής μάζας πάνω του. Έφτιαξε την σωματοδομή του και πλέον δεν πέφτει στα τζαρτζαρίσματα και στα στενά μαρκαρίσματα, αλλά μπαίνει με δύναμη στις κόντρες και βγαίνει κερδισμένος. Η θέση του κέντρου, δηλαδή του εσωτερικού χαφ, δεν απαιτεί μόνο αρχοντική παρουσία, αλλά χρειάζεται και δύναμη για το σκληρό και πιεστικό παιχνίδι του αντιπάλου.

Επιπρόσθετα, βελτιώθηκε στο θέμα της ταχύτητας και του... θάρρους. Από έναν αργό σχετικά και βαρύ μέσο, τρέχει και είναι σαν να... βάζει φτερά στα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να ξεπετάγεται με την μπάλα. Συν της άλλης, ωριμάζει και μαθαίνει να... προβλέπει το παιχνίδι, κάτι το οποίο του δίνει την δυνατότητα να πηγαίνει πρώτος στην μπάλα.

Όλα αυτά μπορεί να τα κάνει ένας σύγχρονος μέσος. Ο Δώνης είναι μόλις 20 ετών και καταλαβαίνει κανείς πως περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν πολλά. Και στον Παναθηναϊκό ξέρουν πως να επενδύουν σε νέους ποδοσφαιριστές και να ετοιμάζουν παίκτες και για την Εθνική Ελλάδος. Πιστεύουν στον Χρήστο και θεωρούν πως μπορεί να κάνει ότι δεν μπορούσε να κάνει ο Κώστας Κατσουράνης, όταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον είχε βαφτίσει box-to-box μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου