Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Μια βόλτα στην Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Μπαρσελόνα



Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε διαφορετικά από ότι συνηθίζω. Πριν ξεκινήσω την μέρα μου πηγαίνοντας να απολαύσω τον καφέ μου με φίλους, σκέφτηκα πως ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να επισκεφθώ την Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Μπαρσελόνα, μιας και η συμπάθεια μου για την Μπάρσα έχει γίνει πλέον γνωστή μέσα από τα άρθρα μου. Έτσι λοιπόν, και μετά από πολλές προσκλήσεις, ξεκίνησα για την Καισαριανή.

Φτάνοντας στον προορισμό μου, αντίκρισα το αυτοκίνητο του ιδρυτή της Λέσχης (πιο Μπλαουγκράνα πεθαίνεις) και από την απέναντι πλευρά, στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας είδα μια "Μπλαουκράνα" σημαία. Εδώ είμαστε... Μπαίνω λοιπόν μέσα και εκεί με περίμενε ο Γιάννης Κελλής. Χωρίς καλά καλά να χαιρετήσω τον Γιάννη, κοίταζα σαν χαζός γύρω μου, σε σημείο αγένειας μάλιστα. Μπήκα σε ένα διαμέρισμα, μίνι μουσείο της Μπαρσελόνα, το οποίο είναι το... σπίτι του Γιάννη και του γιου του, σπίτι που θα ζήλευε ο κάθε ποδοσφαιρόφιλος!
Κατευθείαν ένιωσα πως βρέθηκα σε έναν πολύ φιλικό και οικείο χώρο (για πολλούς λόγους)! Ο Γιάννης θα σε περιμένει με καφέ, χυμό, μπύρα και για τους πιο απαιτητικούς είναι διατεθειμένος να παραγγείλει από έξω ότι θέλεις. Εγώ βέβαια επέλεξα μονάχα ένα ποτήρι νερό...

Οι συλλογές του σε οποιοδήποτε αντικείμενο της Μπάρσα, έχει την δική του ιστορία, την οποία ο Γιάννης λαχταρά να στην διηγηθεί. Μερικά πράγματα είναι σπάνια και μεγάλης αξίας, όπως για παράδειγμα μια εφημερίδα που έχει, την οποία η Μπαρσελόνα μοίραζε στα μέλη της. Η εφημερίδα είναι από το μακρινό 1961, ενώ η πιο παλιά στο μουσείο της Μπάρσα είναι από το 1963. Όταν προτάθηκε στον Γιάννη Κελλή να την δώσει, φυσικά ο ίδιος δεν δέχτηκε!
Και φυσικά όταν πας σε μια ποδοσφαιρική λέσχη, είναι λογικό πως θα μιλήσεις για ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιροσυζητήσεις δεν έχουν τελειωμό και θα μπορούσες να περάσεις όλη σου την μέρα εκεί. Αποτελεί ένα εξαιρετικό στέκι, το οποίο είναι ανοιχτό για τον καθένα τις ημέρες των αγώνων της Μπαρσελόνα και, φυσικά, όποιος έρθει εκτός Αθηνών, έχει την δυνατότητα να φιλοξενηθεί!

Η Πανελλήνια Λέσχη τον περασμένο μήνα έκλεισε 1 χρόνο ζωής, ενώ είναι αναγνωρισμένη από το πρωτοδικείο Αθηνών ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με στόχο και σκοπό να συμμετέχει σε διάφορες ενέργειες, όπως εκδρομές, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν τιμήσει τον σύλλογό, δώρα στα μέλη και άλλα. Όπως μου είπε ο Γιάννης Κελλής, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και αναμένεται η Λέσχη να αναγνωριστεί επίσημα και από την Μπαρσελόνα!

Η λέσχη μέχρι χθες, αριθμούσε 487 μέλη (μαζί με μένα). Η συνδρομή είναι 20 ευρώ και μαζί με την κάρτα μέλους, όποιος προχωρήσει στην εγγραφή του θα πάρει ως δώρο μια μπλούζα της Λέσχης ή ένα κασκόλ της ομάδας ή το ημερολόγιο της Λέσχης. Όσοι είναι ανήλικοι, η εγγραφή τους είναι 5 ευρώ. Παρακάτω θα διαβάσετε το "μήνυμα εγγραφής" της Λέσχης, όπως είναι στο blaugrana.gr:

"Κύριος σκοπός είναι, η ιδέα που λέγεται «Mes que un Club» να μαθευτεί στον απανταχού ελληνισμό, να γίνουμε μια αληθινή οικογένεια που όλοι θα συμμετέχουν, θα συνεισφέρουν, θα έχουν δικαιώματα και θα εκφράζουν την άποψή τους με κάθε δημοκρατικό τρόπο.
ΔΕΝ είμαστε κλειστό κλαμπ, ΔΕΝ θέλουμε κλίκες ανάμεσά μας, και η Μπαρσελόνα να βρίσκεται πάνω από όλους και όλα. Θέλουμε να δείξουμε ότι η Μπάρσα είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στον πλανήτη. Είμαστε υπερήφανοι γι” αυτόν τον σύλλογο που υποστηρίζουμε και εμείς σαν απλοί οπαδοί πρέπει επίσημα στην χώρα που ζούμε, να είμαστε περισσότεροι και καλύτεροι σαν άνθρωποι και σαν οπαδοί.

Για αυτό λοιπόν, αξίζει τον κόπο να γίνεις μέλος στην οικογένειά μας που λέγεται Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Μπαρσελόνα και πιο κάτω θα δείτε μερικά από τα οφέλη των μελών μας.

1 Συμμετοχή σε: εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, δώρα, εκδρομές, συνελεύσεις, εκλογές, εκπτώσεις σε προϊόντα της Μπαρσελόνα.
2. Εξασφαλισμένο εισιτήριο σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια (πλην τα ελ κλάσικο που εκεί θα γίνεται κλήρωση)
3. Φέρνουμε σε όλα τα μέλη μας προϊόντα από την επίσημη μπουτίκ της ομάδας με την τιμή που έχει στην μπουτίκ
4. Όσοι είναι πάνω από 18 ετών μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα για το ΔΣ της Λέσχης στις εκλογές που πραγματοποιούνται κάθε Δεκέμβριο
5 Δωρεάν καφέδες, αναψυκτικά, μπύρες στο στέκι μας στην Αθήνα
6. Στέλνετε ότι θέλετε, όπως φωτογραφία σας, άρθρα κλπ σχετικά με την Μπάρσα και δημοσιεύονται από τη σελίδα μας και το site μας blaugrana.gr
7. Η στέγη της Λέσχης μας φιλοξενεί δωρεάν τα μέλη μας από όλη την επαρχία
8. Εξασφαλισμένη θέση στα στέκια μας για παρακολούθηση όλων των αγώνων της ομάδας μας σε ειδικές τιμές για τα μέλη μας
9. Προνομιακή τιμή για την ετήσια εκδρομή της Λέσχης στην Βαρκελώνη
10. Προνομιακές τιμές για μεμονωμένες κδρομές στην Βαρκελώνη
11. Συμμετοχή σε διάφορα events, όπως το 6×6 τουρνουά ποδοσφαίρου ξένων συλλόγων"

Ο Γιάννης Κελλής σας περιμένει στην Καισαριανή στην οδός: Νικομηδείας 11-13. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2110198907.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου