Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Τελικά μπορούν!


Η Μπαρσελόνα επικράτησε της Παρί Σεν Ζερμέν με 3-1 στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων και με αυτή τη νίκη οι Καταλανοί τερμάτισαν στην πρώτη θέση. Η επιθετική (αγία) τριάδα των Μέσι, Νεϊμαρ, Σουάρες πρωταγωνίστησε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


Δεν μιλάω απαραίτητα για τα γκολ που πέτυχαν και οι τρεις τους, αν και αυτό είναι αξιοσημείωτο από μόνο του, καθώς δεν σκοράρουν συχνά όλοι οι παίκτες της επιθετικής τριάδας των ομάδων. Όμως οι τρεις λατινοαμερικάνοι ποδοσφαιριστές της Μπάρσα με την συνολική τους εικόνα πρόσφεραν στους φιλάθλους του ποδοσφαίρου μια όμορφη ποδοσφαιρική παράσταση.

Μετά τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ πριν 2 εβδομάδες, είχα σχολιάσει στο ιντερνετικό ραδιόφωνο radioblaugrana.com πως είναι δύσκολο να δούμε πράγματα και θαύματα από την τωρινή επιθετική τριάδα των Καταλανών, συγκριτικά με εκείνη των των Ροναλντίνιο-Ετό-Ανρί (ή Μέσι). Όμως ο χθεσινός αγώνας κόντρα στην Παρί, μια πολύ καλή ομάδα με εξαιρετική άμυνα (άρα μιλάμε για αρκετά μεγάλο συντελεστή δυσκολίας), ήταν μια απόδειξη πως κάτι καλό πάει να γίνει.

Ο Λιονέλ Μέσι φαίνεται πως ξεπέρασε το περσινό ντεφορμάρισμα και έχοντας φτιάξει και πάλι την ψυχολογία του, αποδίδει και εμφανίζεται ως ο γνωστός Αργεντινός σούπερ σταρ. Ο Νεϊμάρ φέτος δείχνει πως έχει προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, ενώ όσο μεγαλώνει θα ωριμάζει όλο και περισσότερο ποδοσφαιρικά. Όσο για τον Λουίς Σουάρες, ο Ουρουγουανός αγωνίστηκε χθες για μόλις 9η φορά. Όπως είναι λογικό του έλειπαν παιχνίδια από τα πόδια του, όμως δείχνει πως ξαναρχίζει να πατάει καλά. Με μερικά γκολ στα επόμενα παιχνίδια θα χτίσει και αυτός την δικιά του καλή ψυχολογία.

Τακτικά, επιτέλους δεν βλέπουμε πάντα τους επιθετικούς στα άκρα και τον Μέσι στην κορυφή. Χθες σε όλη την διάρκεια του αγώνα, οι παίκτες της επιθετικής τριάδας άλλαζαν διαρκώς θέσεις. Σαν σε μια κυκλική κατεύθυνση ένα πράγμα. Με αποτέλεσμα να έχουμε σε αρκετές φάσεις αυτοματισμούς και εξαιρετικές ενέργειες από τους παίκτες των «Μπλαουγκράνα».

Παιχνίδι με παιχνίδι είναι λογικό η επίθεση της Μπάρσα να δένει όλο και περισσότερο. Οι Μέσι και Νεϊμάρ έχουν πλέον προσαρμοστεί ο ένας στον τρόπο παιχνιδιού του άλλου, ενώ και ο Σουάρες χρειάζεται γενικά προσαρμογή στην ποδοσφαιρική νοοτροπία των Καταλανών. Τεράστιοι παίκτες και οι τρεις τους και σίγουρα θα δούμε σπουδαία πράγματα από αυτούς στο άμεσο μέλλον.

Στα γενικά σχόλια του χθεσινού αγώνα, είναι άδικο να μην αναφέρουμε το εξαιρετικό παιχνίδι του Μπαρτρά ως δεξί μπακ! Σίγουρα η επιλογή ήταν μια ακόμα τυχαία κίνηση του Λουίς Ενρίκε, όμως για το καλό όλων του βγήκε. Όσον αφορά τον Λουίς Ενρίκε, λόγω των κακών επιλογών του η Μπάρσα τα βρίσκει σκούρα κόντρα... στον εαυτό της. Ακόμα δεν έχει αποδείξει πως του αξίζει η θέση προπονητή των Καταλανών.

(H φωτογραφία είναι από το σημερινώ πρωτοσέλιδο της Sport)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου