Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ένας πάνθηρας από το Μάλι

Δεν είναι υπερβολή αν λέγαμε πως ουσιαστικά στον χθεσινό επαναληπτικό αγώνα με την Ουέσκα αγωνίστηκε η Μπαρσελόνα Β’ και όχι η πρώτη ομάδα. Οι περισσότεροι παίκτες μέχρι χθες είχαν ελάχιστες συμμετοχές, ενώ ο Μασίπ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του.

Όλοι τους είναι ταλαντούχοι, αλλά όλοι τους έχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης για να αποτελέσουν μέλη της πρώτης ομάδας. Την προηγούμενη εβδομάδα είχα παρακολουθήσει την εκτός έδρας νίκη της Μπαρσελόνα Β’ επί της Χιρόνα. Πέρα από τον νεαρό Χαλίλοβιτς (που πέτυχε το γκολ) που κάνει την διαφορά, άξιος αναφοράς είναι κάποιος άλλο που είναι προϊόν της Μασία. Ο λόγος για τον Αντάμα Τραορέ.

Ο 19χρονος (τα κλείνει 25 Ιανουαρίου, ίδια μέρα γενεθλίων με εμένα!) εξτρέμ από το Μάλι (ο οποίος αν και γεννήθηκε στην Ισπανία και αγωνίστηκε σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, επέλεξε την Αφρικάνικη Εθνική ομάδα) αγωνίστηκε σχεδόν για ένα τέταρτο στον αγώνα με την Ουέσκα και πέτυχε το πρώτο του γκολ μόλις στην δεύτερη εμφάνιση του με την φανέλα της πρώτης ομάδας. Δεν ήταν όμως ένα γκολ από κάποια κόντρα ή από κάποια επαναφορά. Πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, περνώντας 3 παίκτες με το αριστερό πόδι και πλασάροντας με το δεξί! Με τρομερό ποδοσφαιρικό θράσος για την ηλικία του και με τσαγανό.

Έχει εξαιρετικά δυνατό κορμί και είναι πολύ γρήγορος. Σε κόντρα-επίθεση είναι φωτιά και λαύρα και είναι ξεκάθαρο πως μπορεί να δώσει πολλές λύσεις. Σύμφωνα με το νέο του συμβόλαιο, του χρόνου θα ανέβει στην πρώτη ομάδα, για αυτό και ο Λουίς Ενρίκε αρχίζει να τον χρησιμοποιεί για να «ψηθεί». Όμως γιατί να περιμένει το παιδί να αγωνίζεται μια στο τόσο όταν μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος; Ο Ενρίκε δηλώνει πως δεν ταιριάζει στο στυλ της Μπάρσα, επειδή η Μπάρσα δεν αγωνίζεται με εξτρέμ. Μα τι λες ρε άνθρωπε; Η μισή Μπάρσα είναι με εξτρέμ. Η Μπάρσα των τελευταίων ετών έγραψε ιστορία με εξτρέμ.

Όσοι αντέχεται να δείτε μια Μπάρσα λίγο κατώτερη από αυτή που γνωρίζεται, δηλαδή την Μπάρσα Β’ σας συνιστώ να το κάνετε. Να αποκτήσετε και εσείς μια ολοκληρωμένη άποψη για έναν εξαιρετικό ακραίο ποδοσφαιριστή, τον πάνθηρα της Μπαρσελόνα. Όχι όμως μόνο για αυτόν. Για να δείτε όλα τα παικτάκια που ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία. Ρίξτε και μια επιπλέον ματιά στον Χαλίλοβιτς.

(Το άρθρο είναι αναρτημένο και στο blaugrana.gr)

Οι καλύτερες στιγμές του Τραορέ στον αγώνα. Απολαύστε το γκολ του στο 0:42


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου