Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Είχε κέφια ο Ντρογκμπά... και τρέλα ο Ντι Ματέο!

Ακόμα και στην εποχή που η διαφήμιση βασιλεύει και ευνοεί το εμπορικό θέαμα, η Τσέλσι πραγματοποίησε την πιο τρελή και κουλή πορεία στην σύγχρονη ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και σε κάθε ποδοσφαιρική λογική. Με βασικές απουσίες και υπηρεσιακό προπονητή. "Καταργώντας" το θεαματικό ποδόσφαιρο. Κέρδισε την καλύτερη φετινή ομάδα, μετά της Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, μέσα στο σπίτι της.

Στον μεγάλο τελικό του Μονάχου, η Μπάγερν Μονάχου δεν κατάφερε ως φαβορί να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, λόγω... της ανεξήγητης κατάκτησης του τροπαίου από την Τσέλσι! Οι Άγγλοι έχοντας αποκλείσει την Μπαρτσελόνα χάρη στο σύγχρονο κατενάτσιο και την εξαιρετική τακτική του Ιταλού υπηρεσιακού προπονητή, Ρομπέρτο Ντι Ματέο, εμφανίστηκαν... "μικροί" και "λίγοι" σε σχέση με την Μπάγερν, που διεξήγαγε τον τελικό στο Μόναχο, μετά την πρόκριση επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Τσέλσι για να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων κόντρα σε μια κλασσική γερμανική ομάδα, το καλύτερο θα ήταν η έμφαση στον έλεγχο του κέντρου. Αλλά ήταν άτυχη στην τύχη της... με τιμωρημένους τους βασικούς κεντρικούς χαφ, Ραμίρες και Μεϊρέλες, παρατάχθηκε με την... δικιά της Ιταλική τακτική. Χωρίς βέβαια και τον αρχηγό Τζον Τέρι...

Από την άλλη πλευρά, η Μπάγερν Μονάχου παρατάχθηκε λόγω απουσίας των αμυντικών Αλάμπα, Λουίς Γκουστάβο και Μπαντστούμπερ, με τον έμπειρο Τίμοστσουκ να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο του μαρκαρίσματος του πρωταγωνιστή του τελικού. Του Ντιντιέρ Ντρογκμπά.

Στο πρώτο μέρος, η Μπάγερν ήταν η απόλυτη κυρίαρχος, δημιουργώντας ρήγμα στα δεξιά της Τσέλσι, με τον Ντι Ματέο να ρίχνει το βάρος της αμυντικής του λειτουργίας στην αριστερή πτέρυγα. Όσο για το επιθετικό κομμάτι, ο Ντρογκμπά ήταν ολομόναχος.

Στην επανάληψη ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές, με την Τσέλσι βέβαια να ανεβάζει το ποσοστό κατοχής της μπάλας, μέχρι και το 70' λεπτό όταν ο Ντι Ματέο απέσυρε την έκπληξή του, Μπέρτραντ, βάζοντας στην θέση του τον Μαλουντά. Για τους γνώστες... κλασική FMική ενέργεια του Ιταλού, όπου στους κρίσιμους αγώνες επιλέγει στο βασικό σχήμα κάποιον νεαρό, ώστε να "ρίξει" στην διάρκεια του αγώνα τον παίκτη-βαρόμετρο του ξεκούραστο.

Με την Τσέλσι να ανεβαίνει, η Μπάγερν βρήκε χώρους και ο Μίλερ με κεφαλιά εκτέλεσε τον Τσεχ γράφοντας το 1-0. Πανζουρλισμός στην "Alianz Arena". Αμέσως, ο Χάινκες αποσύρει τον σκόρερ, βάζοντας στην θέση του τον Φαν Μπούϊτεν, γυρνώντας την ομάδα προς τα πίσω. Κάτι το οποίο αποδείχθηκε λανθασμένο, καθώς ο Ντρογκμπά με κεφαλιά-γκολ δεινού σκόρερ στο 89' έστειλε τον τελικό στην παράταση.

Με τον Ρόμπεν να χάνει το χαζό πέναλντι-δώρο του Ντρογκμπά στον Ριμπερί, το ματς οδηγήθηκε στην "ρώσικη ρουλέτα". Την διαδικασία των πέναλντι!

Τι και αν ο Νόιερ έπιασε πέναλντι και μετά σκόραρε, κάτι το οποίο δεν είναι συνηθισμένο... ο τρομερός Τσεχ έπεσε σωστά και στις 5 εκτελέσεις πέναλντι, αποκρούοντας το ένα από αυτά, δίνοντας την ευκαιρία στον ήρωα Ντρογκμπά να ευστοχήσει στο τελευταίο και να χαρίσει το τρόπαιο στην Τσέλσι για πρώτη φορά στην ιστορία της! Μέσα στην χώρα της Μπάγερν... μέσα στην πόλη της... μέσα στο γήπεδο της!

Μέχρι και ο Γκάρι Λίνεκερ μετά το τέλος του αγώνα, επαναδιατύπωσε την ατάκα του που είχε αφήσει εποχή πριν σχεδόν 20 χρόνια. "Το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό παιχνίδι. 22 παίκτες κλοτσούν μία μπάλα για περίπου 120 λεπτά και στο τέλος νικούν πάντα οι Γερμανοί! Αλλά όχι πια".

Οι άνθρωποι της Τσέλσι, οι οπαδοί, οι παίκτες, ο Ντι Ματέο, ο Αμπράμοβιτς... οφείλουν να ανάψουν μια λαμπάδα στον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Τον φετινό της ήρωα, που στον τελευταίο του ίσως αγώνα με την φανέλα της Λονδρέζικης ομάδας, έδωσε την ευκαιρία στους Τέρι και Λάμπαρντ να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, για χάρη της Τσέλσι για πρώτη φορά στην ιστορία της.

5 σχόλια:

  1. Κεφια ειχε ο Ντρογκμπα και εμεις κοψαμε τον φοσμπα, γιατι ειδαμε επιτελους την ομαδαρα να το σηκωνει, δεν το φανταστηκαμε! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άραγε, ποιος θα το περίμενε φίλε μου? κανένας. ήταν μια τρελά περίεργη πορεία, αλλά ένας παίκτης σαν τον Ντρογκμπά, άξιζε να πάρει ένα τσάμπιονς λιγκ

      Διαγραφή
  2. Για μενα ο Ντρογκα(Σ) ειναι ενας απο τους 5 καλυτερους σεντερ φορ των '00s.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιοι είναι κατά την γνώμη σου οι άλλοι 4?

      Διαγραφή
    2. Πιστεύω πως η καλύτερη πεντάδα είναι Ανρί, Ετό, φαν Νιστελρόι, Ντελ Πιέρο και Ρούνεϊ

      Διαγραφή