Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Παρί Σεν Ζερμέν: Έτοιμη για τελικό

Το βράδυ της Τρίτης έκλεισε ιδανικά για του ποδοσφαιρόφιλους. Μπορεί το απόγευμα να επικράτησε μια ξενέρα και μια πικρή γεύση, μετά την ελληνική πραγματικότητα που παρακολουθήσαμε για μια ακόμα φορά στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ωστόσο η συνέχεια με τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν εξαιρετική.

Για τον περίπατο της Μπάγερν Μονάχου δεν χρειάζεται να γίνουν ιδιαίτερα σχόλια, όμως το 7-0 είναι ένα σκορ που δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα της Σαχτάρ. Όμως η διαφήμιση του ποδοσφαίρου ήταν ο αγώνας της Τσέλι με την Παρί, ο οποίος σηκώνει αρκετή συζήτηση για διάφορους λόγους.

Η Παρί μπήκε από σχετικά νωρίς στα δύσκολα, καθώς ο διαιτητής απέβαλε με υπερβολική κόκκινη κάρτα τον Ιμπραϊμοβιτς, λογικό βέβαια αν σκεφτούμε πως ο Κάιπερς σφυρίζει έδρες. Πολλοί θα πίστευαν μιας και το μεγάλο όπλο της γαλλικής ομάδας τέθηκε εκτός αγώνα, η Παρί δεν θα έβρισκε τρόπους να σκοράρει και η ομάδα του Μουρίνιο θα έπαιρνε μια σχετικά εύκολη πρόκριση.

Οι Λονδρέζοι όμως λογάριασαν χωρίς... τους βραζιλιάνους ξενοδόχους της παριζιάνικης άμυνας. Και ο Νταβίντ Λούιζ και ο Τιάγκο Σίλβα ισοφάρισαν με κεφαλιές-γκολάρες, ο πρώτος στην κανονική διάρκεια και ο δεύτερος στην παράταση. Φαίνεται πως όσο εξελίσσεται το ποδόσφαιρο, οι αμυντικοί γίνονται ποιοτικότεροι και χρησιμότερη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού για τις ομάδες. Συγκεκριμένα, από τους Λούιζ και Σίλβα κερδισμένη βγαίνει η Βραζιλία. Πριν δέκα χρόνια λέγαμε πως η χώρα του καφέ δεν μπορεί να παράγει αμυντικογενείς παίκτες. Σήμερα λέμε πως δεν υπάρχει χώρα που μπορεί να παράξει αμυντικούς, σαν την Βραζιλία.

Προσωπικά, ομάδες που "κατασκευάζονται" από πετροδόλαρα τύπου Παρί και Σίτι δεν είναι από τις συμπάθειες μου, όμως οφείλω να αναγνωρίσω πως η γαλλική ομάδα δείχνει πως έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά, κάτι που οφείλεται και στην καταπληκτική δουλειά που πραγματοποιεί ο Λοράν Μπλαν όσο διάστημα βρίσκεται στο Παρίσι. Ξέρει να διαχειρίζεται ένα ποιοτικό ρόστερ και να βγάζει στο γήπεδο την τακτική του κέντρου που δουλεύει στις προπονήσεις.

Ο Τιάγκο Σίλβα παίρνει πίσως το "αίμα" του για την φάση του πέναλντι
Θεωρώ πως η ώρα για το μεγάλο βήμα της Παρί, είναι τώρα. Από την στιγμή που με δέκα παίκτες απέκλεισε ομάδα του Μουρίνιο, στην παράταση, εκτός έδρας, ισοφαρίζοντας δύο φορές... προβλέπω πως θα είναι μια από τις δύο φιναλίστ του φετινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Χθες η Παρί απέδειξε πως από εμπορικό κατασκεύασμα, έχει μετατραπεί σε μια πραγματική ομάδα. Μια καλά στημένη και καλοδουλεμένη ομάδα. Και ίσως χθες ο Σαουδάραβας ιδιοκτήτης της Παρί κατάλαβε πως δεν χρειάζεται να έχει λύσσα να φέρει τον Μουρίνιο στο Παρίσι. Ο Μπλαν του φτάνει και του περισσεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου