Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Η σημασία του σωστού timing

CAYxBhqWoAAZWkL
Η “έκθεση ζωγραφικής” στο Καμπ Νόου με θέμα το Τσάμπιονς Λιγκ, ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία. Πετυχημένοι άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, αλλά με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι παρουσίασαν τα έργα τους, σε μια μοναδική παράσταση θεάματος εξαιρετικής αισθητικής, που παρακολούθησαν από κοντά κάτι παραπάνω από 92 χιλιάδες φίλαθλοι.

Χθες το βράδυ παρακολουθήσαμε μια μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση, με πραγματικές ζωγραφιές από τον Μέσι και την παρέα του. Η Μπάρσα βρίσκεται στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και με την παρούσα αγωνιστική κατάσταση κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν αποτελεί ένα από τα φαβορί για τον τελικό της φετινής διοργάνωσης.
Η Σίτι σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι επιβεβαίωσε την φράση πως “τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία”. Ή μάλλον όχι μόνο τα χρήματα. Έχει αρκετό δρόμο ακόμα για να χτίσει την φανέλα που απαιτείται για την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου.
Ο Τζόε Χαρτ κατέχει πλέον τον αριθμό-ρεκόρ αποκρούσεων σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, με 10 επεμβάσεις που γλίτωσαν την Σίτι από τον διασυρμό. Παρόλα αυτά οι Άγγλοι είχαν την ευκαιρία να προσθέσουν σασπένς στο τελευταίο 20λεπτο, άμα ο Τερ Στέγκεν δεν έπεφτε σωστά. Αξίζει να πούμε πως πέναλντι δεν υπήρχε, καθώς ο Αγκουέρο είναι αυτός που πατάει το πόδι του Πικέ και όχι το αντίστροφο.
Ακόμα και αν ισοφάριζε όμως η Σίτι, ποιος μπορεί να πει πως η Μπάρσα δεν θα έβαζε ακόμα ένα γκολ για να ευχαριστήσει τον κόσμο της; Το γκολ του Ράκιτιτς αποτελεί μια ακόμα αφορμή να πούμε πως πρόκειται για μια από τις καλύτερες μεταγραφές της ομάδας, αν όχι καλύτερη. Το καλοκαίρι είχα γράψει πως ο Ράκιτιτς είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, που ακόμα δεν είχαν προσέξει τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης και πως για την Μπαρσελόνα θα ήταν ο ιδανικότερος διάδοχος του Τσάβι (όπως και είχα γράψει πως η Μπάρσα χρειαζόταν ένα επιθετικό τύπου Βίγια και πως μόνο ο Σουάρες πλοιρεί τα χαρακτηριστικά). Πρόκειται για έναν εγκεφαλικό και ουσιαστικό παίκτη και είναι ενθαρρυντικό που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει Clasico.
Όσον αφορά το Clasico, περιμένω ένα γκολ από τον Νεϊμάρ. Το χρωστάει μετά την χθεσινή του εμφάνιση και μετά τις τόσες χαμένες ευκαιρίες. Ο Βραζιλιάνος δεν ήταν τόσο καλός χθες, αλλά ευτυχώς δεν στοίχισε στην ομάδα. Ημέρα γκίνιας ήταν επίσης για τον Σουάρες, ο οποίος πιο πολύ έδειχνε να κρατάει τις δυνάμεις του για να είναι έτοιμος για τον «τελικό» της Κυριακής.
Αυτός όμως που έχει πάρει από το χέρι την ομάδα και την οδηγεί στην κορυφή είναι ο τεράστιος Μέσι. Το παλικάρι χθες ζωγράφιζε στο γήπεδο, αναγκάζοντας μέχρι και τον Γκουαρδιόλα να μείνει με ανοιχτό το στόμα.Πεπ παραδέξου το, ζηλεύεις που δεν έχεις έναν τέτοιο παίκτη στην Μπάγερν…
Video Player
Ο Αργεντινός σούπερ σταρ βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση φαντάζομαι πως θα «ξεσπάσει» πάνω στην Ρεάλ, έχοντας μείνει μακριά από τα γκολ στους δύο αγώνες με την Σίτι. Τι καλύτερο να σκοράρει μαζεμένα τα γκολ της απέναντι στους Galacticos… Είναι τύχη που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα καλύτερα του. Όταν είναι καλά ο Μέσι, είναι καλά και η Μπάρσα. Είναι υπερπολύτιμος, ανεκτίμητος. Priceless όνομα και πράγμα, όπως δείχνει και το ευστοχότατο πλάνο ενός φωτορεπόρτερ που βρέθηκε στο γήπεδο χθες και έκανε σωστά την δουλειά του.
11048655_804416146302002_4984529583758414391_o
Αυτή τη στιγμή, το timing ενόψει Clasico είναι το καλύτερο και οι καταστάσεις πέρα για πέρα ευνοϊκές. Η Μπάρσα διανύει την καλύτερη της περίοδο επί εποχής Λουίς Ενρίκε, όχι μόνο λόγω της ανοδικής πορείας του Μέσι, αλλά και επειδή ο Ισπανός προπονητής σταμάτησε τα πειράματα (δεν άντεχα, έπρεπε να το πω).
Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», η Ρεάλ διανύει την χειρότερη της περίοδο φέτος, ίσως και συνολικά με τον Αντσελότι στον πάγκο της. Μάλιστα, ο Ιταλός παίζει το κεφάλι του την Κυριακή, καθώς με νίκη των Καταλανών, η Μπάρσα θα αυξήσει την διαφορά στους 4 βαθμούς. Ένα ακόμα πλεονέκτημα, είναι πως τους τελευταίους δύο μήνες ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν τα πάει καθόλου καλά και μάλιστα βρίσκεται σε μια μίνι κόντρα με τους οπαδούς των Galacticos…
Weloba16
Εξού και η σημασία του σωστού του timing. Χρονικά, είναι το καλύτερο σημείο που έχουμε το Clasico τώρα και μάλιστα στο Καμπ Νόου. Πρόκειται αναμφίβολα για το ματς της χρονιάς, όσων αφορά τουλάχιστον την La Liga, και ο κόσμος λαχταρά να ζήσει ένδοξες στιγμές απέναντι στους Μαδριλένους. Όπως το αξέχαστο και μοναδικό 5-0 του 2010, με τον αγαπημένο μου Βίγια να σκοράρει και εκεί (ένα χαμένο βλέμμα ευχάριστων αναμνήσεων μόλις ταξίδεψε έξω από το παράθυρο).
o_20141129115356_cuatro_anos_del_5_0_al_real_madrid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου